Raw Chocolate Pralines


Ibland är det roligt att göra något riktigt pilligt i köket, som de här chokladpralinerna. De är helt raw och fyllda med raw kola. Det tar lite tid men de blir så goda och fina. Raw kakaosmör och kakao är lite svårt att hitta i butiken men desto lättare på internet. Självklart går det bra att fylla chokladen med något annat än kola. Hallon eller nötter är också väldigt gott.
 {Perfekt när du blir sötsugen}


Raw Choklad Praliner med kolafyllning  ca 20 st

1 dl raw kakaosmör
½ dl kallpressad kokosolja
0,75 dl raw kakao
några droppar stevia vanilla cream
(går självklart att söta med agave eller honung)
lite vaniljpulver
1 nypa salt

Börja med att smälta kakaosmöret och kokosoljan i vattenbad över varmt vatten. Blanda ihop det smälta kakaosmöret och kokosoljan. Blanda i kakao, söta med stevia, smaka av med vanilj och salt. Jag använder små formar av silikon med det går lika bra med små aluminiumformar. Börja med att fylla botten på formarna med chokladen, någon millimeter räcker. Ställ sedan in dem i kylskåpet eller frysen så att de stelnar. Under tiden, gör kolakrämen

Raw kolakräm

1 dl dadlar
½ dl vatten
1 dl naturella cashewnötter (malda till mjöl)
1 nypa salt
vaniljpulver

Mixa dadlar och vatten till en slät smet. Tillsätt sedan cashewmjölet, salt och vanilj och mixa till en kräm. Fyll en sprits eller en lite plastpåse med kolakrämen. Om du använder en påse, tryck ner krämen till ett av hörnen och klipp sedan ett litet hål för att kunna spritsa ut kolan. Se till att chokladen i formarna har stelnat innan du börjar fulla mitten av formarna. Det är viktigt att du bara fyller mitten så att du sedan kan fylla på med choklad runt om. Se även till att krämen inte blir för hög eftersom du även vill att chokladen ska täcka krämen helt. När du har spritsat alla formar, fyll formarna med choklad och kyl dem till de har stelnat.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar