Morning Detox

När kroppen inte riktigt inte känns som den ska, dricker jag alltid varmt vatten med saft från en halv citron varje morgon. Ett otroligt bra sätt att vakna på men också så bra för kroppen. Här är några av effekterna:

Immun Booster. Citroner har ett högt innehåll av C-vitamin, vilket är bra för att bekämpa förkylningar. De innehåller även kalcium, som stimulerar hjärnan och nervfunktionen. Kalium hjälper också att reglera blodtrycket.

● Balanserar kroppens pH. Drick citronvatten varje dag och du minskar kroppens syra. Citron är ett av de mest alkaliska livsmedlet som finns. Det låter kanske konstigt men citronens citronsyra blir nämligen basisk när den metaboliseras.

Viktminskning. Citroner har ett högt innehåll av pektin fibrer, som hjälper kroppen att dämpa hunger. Det har också visat att människor som upprätthåller en mer alkalisk diet (se ovan) går ner i vikt snabbare.

Sura uppstötningar. Citronsaft hjälper att rena kroppen. Det uppmuntrar levern att producera galla som är en syra som krävs för matsmältningen. Effektiv matsmältning minskar halsbränna och förstoppning.

Utrensande. Citronsaft är väldigt vätskedrivande vilket renar urinvägarna. Gifter avlägsnas i sin tur snabbare och det ger friskare urinvägar.

Klarare hud. Eftersom citronsaft hjälper att rena blodet från gifter, leder det  i sin tur att hålla din hud ren. C-vitamin är en naturlig antiseptisk medicin som kan bota olika hudproblem. C-vitamin bidrar också till att minska rynkor och blemmor, eftersom vitaminet föryngrar huden inifrån. Citronsaft kan faktiskt appliceras direkt på ärr för att minska deras utseende.

Renar luftvägarna. Varmt citronvatten hjälper till att bli av med infektioner i luftvägarna, eftersom de har ett antibakteriell effekt. Drick varmt citronvatten eller gurgla det vid halsont eller hosta. Det kan också hjälpa personer med astma och allergi.
 
Håller dig Zen. Vitamin C hjälper kroppen att bli lugn och motarbeta stress. Som tidigare nämnts, citroner är proppfulla av vitamin C. Även det höga innehållet av kalcium minskar mental stress och depression.

Håller din kropp ren. Daglig rensning för kroppen ger ett friskare liv! Om din kropp är ren från gifter kan den lättare bekämpa sjukdomar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar