Recept: Granola


Det doftar så gott i lägenheten. Vi svängde ihop 2 satser garnola så här på kvällskvisten. Receptet är faktiskt mitt eget eftersom jag ville ha granola helt utan socker. Men receptet går ju att förändra i oänlighet, nästa gång ska jag testa att tillsätta naturella cashewnötter och rivet apelsinskal.




Granola

5 dl havregryn
3 dl rågflingor
1 dl kruskakli 
2 dl kokos
½ dl linfrö
2 dl grovhackade nötter
(mandel och hasselnötter är jättegott. Byt ut till solrosfrö om du har nötallergi)
1 nypa havssalt

Blanda ihop alla torra ingredienser i en stor bunke.


2 dl vatten
1 dl solrosolja
½ dl honung
½ dl agavesirap (1 dl honung om du inte hittar agave)
1 msk kanel
2 tsk kardemumma

Värm vatten, olja, honung, agave och kryddor i en kastrull, men låt det ej koka.Häll vätskan över de torra ingredienserna, blanda väl. Sprid ut blandningen på två plåtar med bakplåtspapper. Rosta i 175°C i 30 min. Blanda minst 3 ggr, det bränns väldigt lätt så håll koll! När granolan har svalnat kan man eventuellt tillsätta torkad frukt eller bär.

1 kommentar:

  1. det lät gott, förutom nötterna då :)

    SvaraRadera